Vær med til at fremme en god trivsel og sundhed for dit barn

Når man har børn, kender man følelsen af, at man vil det bedste for ens barn. Dette gør man bl.a. ved at råde og vejlede dem, når de har behov for det. Som forældre er man opbakkende og støttende i perioder, hvor det kan være svært. Man er med til at få sit barn til at grine og smile. Det er derfor vigtigt at klæde sit barn bedst på til situationer, og sørge for de kan stå på egne ben, så bedst som muligt.

Vær støttende

Ved at børn er fysisk aktive, er det med til at gøre dem sundere. Når dit barn er i skole, er skolen med til at sørge for, at dit barn er i gode hænder.

Af og til kan børn, ligesom voksne mennesker, have brug for et kram. Uanset om de er glade eller kede af det – børn værdsætter et varmt kram. Desuden er det vigtigt at huske at rose dit barn, hvis de f.eks. har løst en svær opgave i skolen, skrevet en stil, hjulpet en eller lignende. Af og til kan dit barn godt komme hjem med en plet på blusen. I stedet for at blive sur over dette, så tackl situationen på en anden måde, og tænk på, at blusen kan vaskes i en vaskemaskine.

Vækker en bekymring

Hvis du som forældre begynder at blive bekymret omkring dit barns trivsel eller udvikling, skal du kontakte nogle af lærerne eller nogen af de andre voksne, som er omkring dit barn. På denne får du afklaret om der er en grund til din bekymring, eller om det er noget, som du ikke skal spekulere mere over. Eksempelvis kan det være, at dit barn fortæller, at de ikke har leget med nogen i dag, eller de andre har holdt dit barn uden for legene, som de har leget.