Vælg den rigtige skoletaske

Skolestart er en stor dag i et barns liv, og der er ofte mange ønsker fra børnene. Det er især Spiderman og Frost, der hitter hos de små i år, men ergoterapeuter påpeger, at det langtfra altid er den bedste måde at vælge en taske på.

En dårlig skoletaske kan give dårlig ryg, og børn er ekstra sårbare, fordi de ikke er færdige med at vokse endnu. Derfor har vi samlet ergoterapeuternes bedste råd her, så du kan få den taske, der passer bedst til din lille prins eller prinsesse.

Rygsæk frem for taske

Du må aldrig vælge en taske, som hænger over den ene skulder. I stedet skal du gå efter en rygsæk, som har to skulderstropper.

En rygsæk giver markant bedre støtte end en taske, hvilket er vigtigt i forhold til et barn. Med en rygsæk fordeles vægten fra tasken ud over begge skuldre i stedet for at hænge på den ene skulder. Vigtigere endnu så er vægten fordelt lige ud over ryggen. De værste rygskader forekommer normalt, når vægten er skævt fordelt.

Rygsækken skal passe til barnet

Når du køber en rygsæk, er det særdeles vigtigt at den passer i størrelsen til barnets ryg. Den bør eksempelvis ikke være bredere end barnets ryg.

Derudover skal stropperne side så tæt på halsen som muligt. De må ikke hænge ude på det yderste af skuldrene, da dette er mere belastende i længden. Det er også en fordel, hvis stopperne er polstrede, da dette ganske enkelt er mere behageligt i længden.

Det vigtigste er imidlertid at stropperne kan indstilles, så tasken sidder rigtigt på barnet. Hvis stropperne kan indstilles, er der også plads til at barnet kan vokse og stadig bruge tasken.

Det er også en fordel, hvis rygsækken har flere rum. På den måde er det muligt at lægge de tunge bøger i de rum, der er tættest på barnets ryg. Det vil få vægten i rygsækken til at tynge barnet mindre ned.

Det du kan gøre

Som forældre har du også en vigtig rolle i forhold til skoletasken. Ud over at hjælpe med at vælge den, er det også en god idé at hjælpe barnet med at pakke tasken hver dag. På den måde undgås det, at barnet slæber unødvendige bøger med i skole, og dermed har en taske, som er unødigt tung.

Har du ikke allerede købt tasken kan du finde et stort udvalg af skoletasker og rygsække til børn her.

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *