Tilgodese dit barns helbred med disse tips

Som mor eller far til et barn er du ansvarlig for, at din guldklump holder sig sund og rask. Du har rig mulighed for at tilgodese dit barns helbred, hvis du køber de rigtige madvarer og desuden investerer i helsekost og kosttilskud. Er du dit ansvar voksent, så sørger du for, at dit barn ikke bliver usund og overvægtig.

Hold igen med sukker

Det er en realitet, at danske børn generelt indtager alt for meget sukker, og det er et problem. Der er intet farligt ved at indtage sukker i små mængder, da vores krop har brug for moderate mængder sukker. Det er dog hverken nødvendigt eller hensigtsmæssigt at indtage sukker i store mængder.

Dit barns indtag af sukker skal holdes nede, hvorfor du skal undgå, at mad- og drikkevarer såsom saftevand, slik, chokolade og sodavand står synligt fremme. Du kan evt. aftale med dit barn, at slik og sodavand er forbeholdt weekenden – f.eks. i forbindelse med Disney Sjov.

Tænk i sunde mellemmåltider

Du kan med fordel tænke i sunde mellemmåltider, hvis dit barn skal holde sig vågen og effektiv fra morgen til aften. I den anledning bør du undgå de klassiske (og usunde) mellemåltider bestående af kiks, chokolade og mælkesnitter, som fortsat bliver puttet i mange børns madkasser.

Der findes mange sunde snacks, som vil påvirke dit barns humør og energiniveau i en positiv retning. Du kan – i samarbejde med dit barn – gå på udkig efter sunde mellemmåltider, som f.eks. kan bestå af müslibarer, frugtstykker, knækbrød og mandler. Dit barn kan drage stor nytte af at spise madvarer med mange kostfibre, mineraler og vitaminer, hvilket du skal have med i tankerne, når du køber mad og drikke til dit barns madpakke.

Introducér dit barn for vitaminpiller

Det er ikke alle børn, der har brug for et ekstra tilskud af vitaminer. Du kan ikke desto mindre overveje at introducere dit barn for vitaminpiller, som skal spises / sluges hver dag. Får dit barn ikke vitaminer nok gennem varieret kost, er det muligt at indtage forskellige former for kosttilskud – hvor vitaminpiller er oplagt til formålet.

Skal du købe vitaminpiler til dit barn, skal du gå efter en variant, der er udviklet til børn. Det kan du finde på nettet, hvor udvalget af vitaminholdigt kosttilskud er stort. Natur & Helse forhandler vitaminpiller og andre former for kosttilskud. Sætter du pris på at handle kosttilskud online, så se det store udvalg her.

Vær aktiv med dit barn

Børn skal holde sig i gang ligesom voksne med henblik på at undgå overvægt og booste kroppens helbred. Skal du være sikker på, at dit barn får nok motion, kan du være aktiv med dit barn hver dag. I kan spille fodbold, løbe en tur, gå en tur i skoven, spille basketball eller noget helt femte. Det er alfa omega, at dit barn vokser op i en aktiv hverdag med sport og motion, da det vil kunne præge barnets fremtid.

Bevægelse og motion bør være en del af ethvert barns hverdag. Selvom dit barn med al sandsynlighed dyrker motion i skolen eller i børnehaven, skader det ikke at være aktiv i fritiden.

Comments 1

  1. Ereplerty

    tamoxifen belly The Up Side of FertileCM While Guaifenesin may have its limitations – as well as possible contraindications – for trying-to-conceive applications, there are natural alternatives that may be more effective in both thinning cervical mucus and in facilitating cervical mucus production.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *