Tag børnene med til Gardasøen

Gardasøen er den største sø i Italien, og en populær feriedestination for børnefamilier. Og med god grund. Der er smuk natur, skønne små italienske byer rundt om søen og en masse seværdigheder for enhver alder. Til de små er der badeland, forlystelsesparker og svævebaner, og for de lidt større børn er der mulighed for mountainbiking, windsurfing og paragliding. Til de voksne er der rig mulighed for at opleve det italienske køkken. Er man lidt af en vinkender eller én, der bare nyder et glas vin engang imellem, så kan man besøge én af de utallige vingårde ved Gardasøen. Her kan man få en rundvisning og prøvesmage de forskellige druer.

Fakta om Gardasøen

Gardasøen ligger i det nordlige Italien mellem Venedig og Milano. Søen er 50 km lang, og er som nævnt Italiens største sø. På det bredeste sted er søen 17 km bred og 370 km dyb på det dybeste sted. Langs søen ligger der flotte høje bjerge. Det højeste bjerg ved søen hedder Pozzette, som måler 2.218 meter i højden. Specielt for dette område er der også de smukke dale Toscolane og Sacra. Langs den vestlige bred finder man byen Salò, som har Gardasøens længste havepromenade. Du kan også opleve en klassisk italiensk by, hvis du tager ind til Sirmione. Her er hyggelige caféer, butikker og restauranter. Nær Gardasøen ligger også en kæmpe park på omkring 600.000 m2 med alverdens blomster, træer og stier. Der er naturligvis også mulighed for at bade i Gardasøen. For børnefamilier er det bedst at vælge de strande, hvor der er lavvande. Den mest populære strand er Punta San Vigilio nord for Garda by. Det er et privat område, så man skal betale penge for at bruge stranden.

Rejse og overnatning

Mange familier vælger at transportere sig til Gardasøen i bil. Det giver stor frihed i forhold til børnene, da man selv kan vælge, hvornår der er spisepause eller tissepause. Det kan man ikke i bus eller fly. Derfor er der mange børnefamilier, der tager på bilferie. Ulempen ved bilferie er selvfølgelig, at turen derned varer noget længere tid, så derfor er der også nogle, der vælger at flyve. Der er mange overnatningsmuligheder ved Gardasøen, og skal du derhen om sommeren, så er camping et rigtig godt valg. Det er der nemlig rigtig mange, der gør ved Gardasøen. Er du ikke så meget til camping, så findes der også mange hoteller og ferielejligheder. Med en ferielejlighed er der plads til hele familien, og man har typisk et køkken, så man ikke behøves at spise ude hver dag. Find ferielejlighed ved Gardasøen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.