Det skal du tænke over, når du overvejer en fertilitetsbehandling

Rigtig mange danskere oplever udfordringer i forhold til at få børn, men i dag er der heldigvis moderne fertilitetsbehandlinger og værktøjer, der muliggøre børne-projektet alligevel. Denne artikel vil indeholde nogle af de ting, man skal tænke over inden man indleder sit fertilitetsbehandlingsforløb.

Inden fertilitetsbehandlingen

Mange fertilitetsbehandlinger er finansieret på statens regning, og det er derfor ikke helt let at komme i betragtning til fertilitetsbehandlingen, da det er statens penge, det drejer sig om.
Først og fremmest er der nogle krav i skal opfylde, før i kan godkendes.
De vigtigste krav er, at kvinden ikke må være fyldt 40 år, og i må ikke have fælles børn, da i ikke kan få en henvisning, hvis i allerede har et barn. Hvis du er enlig mor, og har børn i forvejen kan du naturligvis heller ikke få en henvisning. Desuden skal i for at få en henvisning først undersøges for årsagerne bag jeres barnløshed hos jeres egen læge.

Du skal også huske på, at der kan gå op til 4 måneder fra du får din henvisning og til den indledende samtale. Så vær tålmodig og forbered dig på det, der kommer til at ske.

Under fertilitetsbehandlingen

Når man som par eller enlig endelig har fået en henvendelse til at påbegynde sin fertilitetsbehandling, er mange nok helt overvældet og optimistiske, og har været ude at købe multivitamin til børnene, babytøj og legetøj. Men det er vigtigt at huske på, at der er ingen garanti for, at i ender med et barn. Faktisk opnår 29% ikke et barn inden for 5 år selvom de bliver kunstig befrugtet. Det er en vigtig ting at have i baghovedet, så man ikke tror at barnet vil komme i første eller andet inseminationsforsøg.
Mange fertilitetsklinikker tilbyder kun 3-6 inseminationsforsøg, og dette kan være rigtig frustrerende og leder ofte til irritation og at du bliver psykisk fraværende. Du skal være forberedt på, at du kommer til at være frustreret over alle andre, der tilfældigvis er blevet gravide, og at det formentlig også vil gå udover din tilstedeværelse på arbejdet. Dette er nogle ting, der er gode at vide inden man indtræder fertilitetsforløbet.

Efter fertilitetsbehandlingen

Efter fertilitetsbehandlingen vil du være i et stadie, hvor du enten klarede det eller desværre ikke klarede det. Men uanset hvad, så er der statistisk set en højere svær depression blandt par eller enlige mødre, som har været igennem et fertilitetsforløb uanset om de er lykkedes med det eller ej.

Der er det vigtigt at huske på at uanset hvad, så har ingen af de ting du har gjort været forgæves, da du ville ærgre dig hele livet, hvis du ikke prøvede at indlede en fertilitetsbehandling, fordi hvad nu hvis det virkede.
Men på anden side kan det være du klarede det, og du nu er gravid med et barn.
Hvis du stadig overvejer behandlingen, vil vi anbefale fertilitetsbehandling hos Danfert.dk.

Jeg håber denne artikel gav dig et større indblik i fertilitetsbehandlinger og hvad man skal tænke over før, under og efter behandlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *