Renæssance til bohemestilen?

Begrebet ”luksushippie” har i de senere år skabt større og større genklang på tværs af både det danske og internationale modemiljø.

Bohemen er (inden for modetøj) en stil, som er særlig kendetegnet af en blød romantisk tanke, der gennemstrømmer designet. Dertil fungerer boheme typisk godt som lag på lag mode, hvor dele og farver – særligt de støvede pastelfarver – kan mikses på kryds og tværs, både fra forskellige mærker til forskellige stile og tykkelser i stoffet.

På den måde fremtræder disse ”luksushippier” drømmende og afslappede i deres udtryk – også selvom det er et meget velovervejet modevalg, der er lagt langt flere tanker i, end det er meningen, man skal tro.

Bohemen muliggør det personlige udtryk

En vigtig del af nutidens mode er at være autentisk. Og hvad er mere autentisk end at have sin helt egen stilk? Som nævnt kan bohemestilen mikses på kryds og tværs i forhold til mærker og farver, men også i forhold til nyt og gammelt – samt i forhold til det tilbehør, der anvendes i form af smykker, tasker, sko, tørklæder etc.

Skandinavien er med på moden

Bohemestilen hører sig ofte til i større byer, hvilket også ses i de skandinaviske storbyer. Her er tendensen ofte, at der er mere plads til forskellige udtryk i gadebilledet, hvorfor bohemen har fået lov at vokse fra en modemæssig subkultur til mere mainstream mode. Hjulpet godt på vej af mærker som f.eks. det svenske Odd Molly, er også udvalget i de gængse tøjbutikker og online webshops blevet markant større, hvilket har givet genlyd på modescenen, da mange mennesker har taget udtrykket til sig.

For det skandinaviske marked kan der være en helt naturlig grund til det. Vores klima er nemlig skabt til lag til lag mode, da vi kan klæde os praktisk til vind og vejr og samtidig udtrykke os med den velkendte underspillede skandinaviske ånd.

For selvom bohemetøj kan være alt fra en enkeltstående kjole, top eller leggins, så fungerer den bedst, når man forener delene og skaber sin egen stil. Det kan man blandt andet gøre ved at blande udtryk i lag – og det passer nu engang bare perfekt til vores kølige klima i Norden.

Velegnet til alle sæsoner

På grund af de lettere støvede pastelfarver og muligheden for at bruge dele enkeltvis eller i flere lag, er bohemestilen perfekt på tværs af sæsonerne. Om vinteren og efteråret kan man klæde sig med mange dele, mens sommer og efterår kan tilpasses med enkelte dele som leggins, tunikaer, strik, kjoler eller sågar bikinier!

Bohemen er for alle – hele året rundt.

Comments 87

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.