Mødregruppe eller ej

Jeg har slet ikke tid eller lyst til at være i en mødregruppe. For jeg skal både gå til babyrytmik, babysalmesang og til mor/barn træning i Fitnessworld. Og så skal jeg op til mine forældre hver tirsdag, hvor min mor har fri. Og desuden har jeg nok veninder.’ Sådan tænkte jeg, før Emil kom til verden.

Men her et halvt år efter, er jeg i en mødregruppe. Og den tid, jeg bruger med dem, er noget af den bedste på min barsel.

Dagene på barsel var i starten ofte meget lange. Det var vinter og hermed begænset, hvor meget jeg kunne være udenfor, og pladsen i vores lejlighed var trang. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg sjældent kunne bruge tid på at besøge venner og familie. De var jo på arbejde.

Jeg kunne heller ikke slå noget af tiden ihjel ved at gå til forskellige aktiviteter. Baby skal være mindst tre måneder gammel, før han kan gå på nogen hold, og på grund af fødslen måtte jeg heller ikke træne.

Da vores sundhedsplejerske spurgte om jeg ville i en mødregruppe, var jeg derfor slet ikke i tvivl. Det skulle jeg. Og hvis jeg ikke brød mig om den mødregruppe, jeg blev sat i, kunne jeg altid finde en ny via nettet. Det havde jeg nemlig læst om, at der var nogen, der gjorde.

I min mødregruppe mødes vi og spiser kager fra Meyers Bageri, selv om vi gerne vil tabe os. Vi går i babybio, på trods af vi ikke kan høre lyden af bare babyskrig. Og vi jonglerer med barnevogn og kaffebæger på ujævne fortove, fordi det gør de faste gåture med baby lidt mere hyggelig. Men at være i en mødregruppe, har ikke kun betydet, at jeg har fået nogen at fordrive tiden med.

Mødregruppen udfylder også mit behov for at være sammen med nogenn no som også lige er blevet mor. Nogen at dele oplevelser og vende bekymringer med. Om for eksempel hvilken babymos, der smager bedst. Om man ammer for ofte. Og om det kan passe at baby vågner hver halve time. Men vi taler også om karriere, parforhold og alt det i livet, der ikke har med baby at gøre. Og som også er rart at tale om, da det får en til at føle sig som andet end mor.

 

 

Comments 50

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.