Mine nye jobtitler

Hurra – jeg skal være mor. Hele min krop citrede af denne følelse, da det gik op for mig at jeg var gravid. Knap så meget ‘hurra’ var der, da jeg fortalte det på mit job, hvor jeg kort efter fik at vide, at min kontrakt kun ville blive forlænget, præcis så det passede med den dag, hvor jeg skulle gå på barsel.

Nuvel, jeg har ikke ligefrem manglet arbejde efter at Emil blev født. Det er på én gang et otte til fire-job, et natjob og et koge- og rengøringskone-job. Tag ikke fejl, jeg har faktisk intet imod disse nye jobtitler. Tværtimod tager jeg dem nok lidt for seriøst i mangel af bedre.

Det er eksempelvis blevet vigtigt for mig, at både jeg selv og mit hjem skinner i langt højere grad end før. At al maden er hjemmelavet, at der bliver gjort lidt rent hver dag, at mit hår sidder perfekt, og at jeg får makeup og det rigtige tøj på er nærmest vigtigere end nogensinde.

Jeg troede, at jeg ville blive mere afslappet med alle de ydre ting, når jeg kom på barsel. Det at få en baby kræver jo så meget arbejde, at man som mor ikke har tid til andet end baby, hører man i hvert fald andre sige. Samtidig med at hans blotte tilstedeværelse får ens for min forfængelighed og egoisme til at falme.

Forklaringen er måske, at jeg bare har en nem baby og har derfor mere tid til mig selv end den gennemsnitlige nybagte mor? Måske når jeg bare mere end mange andre? Eller måske kræver jeg mere af mig selv end de fleste?

Nu ligger min første jobansøgning i postkassen, og inden længe skal Emil indkøres i daginstitution. Et job er nok lige præcis den kur, der kan få mig til at slappe lidt af med at finde alle mulige opgaver til at fylde min tid. Ja, faktisk er det at komme tilbage på arbejdsmarkedet fra barselsland nok kun sundt for de fleste. Jeg hilser i hvert fald hverdagen med tidligt op, bringe, arbejde, hente og familiehygge om aftenen velkommen.

 

 

Comments 81

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.