Løft så den røv!

Nej, man må ikke sammenligne babyer. De er jo så forskellige. Men jeg kan simpelthen ikke lade være.

I mødregruppen kravler de fleste børn. Og i bøger om børns udvikling og på nettet står der, at børn i gennemsnit kravler fra de er otte måneder.

Emil er lidt over otte måneder, og jeg forstår ikke, hvorfor han endnu ikke kravler. Ellers er han faktisk ret så fremmelig, hvis jeg selv skal sige det. Men når det kommer til at at kravle, ligner han en soldat, der møver sig frem under pigtråden. Han kan godt ligge i kravlestilling men rokker kun frem og tilbage.

Jeg har forsøgt at finde forklaringer på, hvorfor han ikke kan kravle. Han er en godt polstret dreng, så måske er hans numse for tung, har jeg tænkt. Lettere babyer løfter i hvert fald numser på stribe omkring mig.

Måske er vores glatte plankegulve for dårligt underlag til kravletræning? Måske er det fordi, hans legetøj keder ham, og han derfor ikke forfølger det, når det triller fra ham?

For at hjælpe ham har jeg fyldt stuegulvet med tæpper og købt nyt legetøj, som jeg har placeret uden for hans rækkevidde.

Endelig har jeg læst på nettet om en mor, der har fået sin dreng til at kravle ved at folde en stofble under barnets mave og så hive ham op i kravlestillingen. ’Måske jeg skulle prøve det,’ tænkte jeg et kort øjeblik, men kommer hurtigt på bedre tanker: ’Nu stopper du, Julia. Hvorfor har du så travlt med at få ham til at kravle’.

Jeg bliver sur på mig selv over, at jeg sammenligner Emil med andre babyer. Det er bare så forbandet svært at lade være, ligegyldig hvor meget velmenende bøger fortæller en, at der er stor forskel på, hvornår babyer lærer og gør forskellige ting.

En ting er dog sikkert – jeg kommer aldrig til at gøre som moren, der hængte sin baby til tørre i en stofble.

Samtidig er jeg også bevidst om mit konkurrencegen – også som mor – og at jeg skal lære at tøjle det for mit barns skyld. En smule tålmodighed er bedre end tvang og tvivlsomme trick til at få baby op på alle fire.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.