Klar til dit andet barn? Disse ting er afgørende

At være gravid er en skøn ting. Mange kan slet ikke forestille sig det liv, man får, så snart barnet er født, før det sker for en selv. Og har du født den første lille, kan det være, at du nu er klar til den næste i rækken. Men for nogle tager det kun kort tid, hvor andre forsøger forgæves i mange år. Der er dog mange ting, der er afgørende for, om du kan blive gravid eller ej. Både når det kommer til dine omgivelser men også din egen sundhed. Her er tre ting du skal vide, hvis du ønsker at blive gravid (igen).

Alder betyder en hel del

En kvindes fertilitet bliver påvirket af rigtig mange faktorer – og det kan være svært at finde ud af ”do’s and don’ts”, når forskellige undersøgelser konstant viser noget forskelligt. Men det er efterhånden ingen hemmelighed, at ens alder er en af dem. Fertiliteten falder når du når de 34 år og fra hvert år der går, bliver det sværere og sværere at blive gravid.

Det kan dog ikke lige let for alle par at ”nå” det inden den alder. Mange danskere er i de sidste mange år begyndt at prioritere karrieren og arbejdslivet fremfor at skabe et familieliv i en tidlig alder – og det betyder desværre for nogle, at graviditeten bliver sværere. Heldigvis er der efterhånden kommet en masse metoder, behandlinger og teknikker, der hjælper kvinder og mænd, som har svært ved at blive gravide.

Motion med måde

Vi bliver hele tiden fortalt, at motion er ekstremt godt for os og har utrolig mange fordele med sig. Men ligesom med så mange andre ting, så er det vigtigt at huske på ”alt med måde”. Er du normalvægtig og dyrker mere end fem timers hård træning som eksempelvis aerobic, kan det formindske chancen for at blive gravid. Omvendt bliver chancerne forøget, hvis du er overvægtig.

Den gyldne mellemvej er det bedste at gå efter – hvilket betyder en sund og varieret kost ved siden af moderat motion hver dag. Det vil ifølge undersøgelserne give de bedste chancer, når du når til tidspunktet, hvor din ægløsningstest skal tages, og dig og din partner skal give det et forsøg.

Pas på med at stresse

Stress er aldrig godt for kroppen. Kortvarig stress kommer mange danskere ud for i den travle og hektiske hverdag. Noget, der virkelig skader helbredet, er langvarig stress. Det kan være i forbindelse med mange forskellige situationer, at det opstår. Ofte ses det i forhold til et travlt arbejdsliv, hvor tiden på arbejdspladsen byder på stress i perioder. Også i privatlivet kan der ske omvæltninger og ændringer, der i den grad også kan medføre til stress. Det er vigtigt at huske på, at ferie og fritid er ekstrem vigtig for hjernen og kroppen for koble af og komme helt ned i gear. Derudover skal man i hverdagen sørge for ikke at stresse over unødvendige ting – det kan være skadeligt.

Comments 161

  1. RV Leak Orange County

    I really love your blog.. Excellent colors & theme. Did you develop this site yourself? Please reply back as Iím hoping to create my very own website and want to learn where you got this from or just what the theme is named. Appreciate it!

  2. RV Maintenance Shop Near Me

    Hello there! This post could not be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I am going to forward this post to him. Pretty sure he’s going to have a good read. Many thanks for sharing!

  3. rv maintenance

    Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I will return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.