Indretningsguide: Skab hygge på børnenes værelser

I disse tider, hvor det er koldt og mørkt udenfor, kan man virkelig tage fat på børnenes værelser og gøre små som store fornyelser. Det kan være større byg-selv projekter, men det kan også blot være små forandringer som nye puder, flotte gardinløsninger eller en malet væg i barnets yndlingsfarve. Oftest er det de små ting, der tæller, og det behøver ikke nødvendigvis være dyrt for at skabe forandring og hyggelig atmosfære.

Weekender og ferier er den oplagte tid til at skabe disse fornyelser, så sæt jer sammen om bordet, og lad dit barn fortælle, hvilke ønsker det har til værelset. Få planlagt, hvad der skal gøres og købes ind.
Nedenfor finder du 4 idéer til indretningsløsninger, der kan skabe hygge på børneværelset.

Sådan kan du skabe en hyggelig atmosfære på børneværelset

  1. Er dit barn vokset ud af sin tremmeseng, bør du ikke sælge den, smide den ud eller forære den væk. Den kan nemlig, med få midler, forvandles til en hyggelig sofa, hvor barnets legekammerater kan samles i og læse bøger, spille, snakke eller bare tage et lille hvil. Tag tremmesengens ene langside af, mal den evt. i en pæn farve og fyld den med bløde tekstiler af puder og plaider.
  2. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen for hyggen og kreativiteten. De fleste børn kan lide at lege hule, og mange børnemøbler står ubrugte hen. Har du selv nogle gamle møbler på loftet eller i kælderen, kan du med et stort lagen eller tæppe forvandle et hjørne på værelset til en magisk hule med lyskæder, puder og stjerneguirlander.
  3. Gardiner er både dekorative og smukke at se på, men er også funktionelle og praktiske. De findes i et kæmpe udvalg og kan både fungere som praktisk løsning i forhold til mørklægning, når barnet skal sove, men de kan også findes i lange gulvmodeller, så der bliver skabt en hyggelig- og prinsesseagtig stemning på pigeværelset. Få besøg af gardinbussen og se det store sortiment af gardinløsninger.
  4. Gamle reoler, skabe eller kommoder er guld værd til børneværelsets kreationer. Tøm det for inventar, tag evt. nogle af hylderne ud og dekorer med smukke tapetrester eller maling. Har man en handy person i huset, kan der skæres ud til vinduer i siderne, hvor der bliver dekoreret med pænt stof som gardiner. Der kan bruges mange timer på at udsmykke et gammelt skab til et smukt prinsesseslot eller et farligt sørøvertårn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.