Hyggelige aktiviteter, der samler familien

Der er vigtigt at nyde de rolige stunder, hvor man er alene med sine børn. Hvor huset ikke er fyldt med gæster og man ikke selv har de store planer. Det er på tidspunkter som disse, at man kan skaber de hyggelige minder, som vil følge dit barn i mange år frem. Efteråret er over os og vejret er som skabt til hygge. Så her er nogle ideer til hyggelige aktiviteter, du kan lave med dine børn.

Spil et spil

I stedet for at sidde og hænge foran tv’et eller computeren, hvorfor så ikke lave noget, der både bringer jer sammen, men som også er mentalt udviklende? Frem med et brætspil. De fleste mindre børn vil elske at spille et godt spil sammen med mor og far, selvom man naturligvis skal sikre sig, at det er et spil alle forstår. Heldigvis finder der et bredt udvalg af gode brætspil, der er sjove for både børn og voksne. Se udvalget på www.toysrus.dk og find et hyggeligt spil for hele familien.

Gå i køkkenet sammen

Måske kunne man foretage sig noget nyttig, som også er sjovt for alle. Tag børnene med i køkkenet og bag en dejlig kage eller et lækket brød. Det kan gøres til en rigtig hyggelig oplevelse, når hele familien er med. Man kan jo bage muffins eller cupcakes, som ungerne får lov at dekorere, eller lad dem få de små hænder i dejen til brødet. Ikke alene er det sjovt for børnene, men det er også lærerigt. At man så kan samles om boret bagefter og spise resultaterne er jo bare en ekstra bonus, som ikke kun begejstrer børnene, men også forældrene.

Ud i naturen

Det behøver jo ikke nødvendigvis være indendørs hygge. Efteråret er en særdeles smuk årstid, så man kan med fordel nyde den ude i naturen. Der skal børnene naturligvis også med, da det er et sundt afbræk fra tablets og spillekonsoller. Så på med gummestøvlerne og de lune jakker og kom afsted. Lad ungerne få brændt en masse energi af med en gåtur i skoven eller en dejlig cykeltur. Du skal blot huske cykelhjelme til alle, hvilket i den grad også inkluderer de voksne. Asfalten diskriminerer ikke mellem voksne og børn. Find cykelhjelme til børn her, så i kan færdes tryg i den smukke efterårsnatur.

Oplevelsesture

Man kan nemt blive lidt træt af at hænge hjemme, så hvorfor ikke tage ud og oplevet noget kulturelt eller andet spændende med børnene. Der er masser af museer og lignende steder der har specielle aktiviteter for børnene. Det kunne være en tur i Randers Regnskov, hvor de små kan lære en masse om eksotiske dyr eller besøg Kattegat centret og oplev en masse flotte fisk og hajer. Det er noget ethvert barn vil finde spændende og det er lige så interessant for de voksne.

Spørg ungerne selv

Måske har dine børn selv en god ide til, hvad de kunne tænke sig. Børn har mange kreative ideer, så tag dem endelig med på råd, det kunne jo være, at du fik udvidet din horisont. Børn vil jo gerne tilbringe tid med deres forældre, så længe de også selv får noget at skulle have sagt. Det handler ikke om bare at bestemme, så man helt tromler barnets vilje og ideer. Så sørg for at snakke med dine børn om disse aktiviteter, da de måske har et andet ønsker eller et forslag til et godt alternativ.

Så bare kom i gang. Tag fat i ungerne og få skabt nogle gode oplevelser, som i vil mindes resten af livet.

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.