Hvilket bredbånd har jeg brug for?

Forstår du dig heller ikke på internetforbindelser og -hastigheder? Så er du ikke alene. Undertegnede kunne til enhver tid blive taget ved næsen, så snart lidt hurtige sælgertyper nævnte forskellige internethastigheder og fordelene ved disse.

Derfor var det også af ren stædighed, at jeg gik i gang med at sætte mig ind i hvad bredbåndsforbindelse egentlig er, og hvad man egentlig har brug for.

For nok er hurtigere og stærkere altid bedst, men når prisen er derefter, så er det værd at være lidt realistisk omkring, hvad man egentlig har brug for.

Bredbånd – bredere end smalt bånd

Betegnelsen bredbånd dækker over et internetsignal, som kan modtage et bredt spektrum af frekvenser. Jo bredere bredbånd, des mere data kan signalet transportere. Så langt så godt.

Så er det spørgsmålet, hvor hurtig en internethastighed du egentlig har brug for. Der findes adskillige guides til dette, blandt andet bredbånds guiden, hvor du kan komme dit egentlige internetforbrug lidt nærmere.

Her kan du også udføre en hastighedstest, som hjælper dig med at klargøre, hvilken hastighed dit internet er nu. På den måde kan du lettere afgøre, om det er rigeligt, eller om du skal forbedre dit internet.

Internethastigheden måles i Mbit – en forkortelse for Megabit. De fleste hjem med et standardforbrug ligger på omkring 50-100 Mbit. Efterhånden som vi streamer mere og mere, og hvis du selv eller dine børn gamer, så kan en lidt højere hastighed dog godt blive nødvendig.

Fiber eller kobber?

Når vi nævner fiber eller kobber er der ikke tale om kost eller smykker. Internetkabler vil nemlig typisk være enten fibernet eller kobbernet. Kobbernet er den gode, gammeldags forbindelse som også fastnettelefonerne benyttede. Denne type har dog sine begrænsninger, og kommer med tiden ikke til at kunne følge med.

Fibernet er, om end ikke den mest udbredte endnu, derimod den nye, lynhurtige forbindelse. Indtil videre kan den levere en hurtigere hastighed end nogen overhovedet har brug for. Derfor får flere og flere husstande denne type kabler nedgravet.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Det sidste du skal tage stilling til, er hvilket internetudbyder du vil benytte. Her er det også værd at følge en bredbåndsguide eller i det hele taget at undersøge markedet grundigt. Og ikke mindst kan det anbefales at læse det med småt. De fleste udbydere ligger nemlig ret lige prismæssigt, så et godt råd herfra er at fokusere på kundeanmeldelser og service.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.