Den hårfine grænse mellem at fokusere på barnet og pleje forholdet

Det er 3-5 år efter at barnet fødes, at forholdet skal stå sin distance. Rent statistisk er det der, hvor klart flest forhold går i stykker og ægteskaber går i oplysning. Det er selvfølgelig synd for jer, men endnu mere synd er det nu for barnet. Barnet har ikke bedt om at blive født, og har specielt ikke bedt ikke om at blive født ind i en skilsmisse.

Derfor bør I gøre alt for at holde sammen. Selvfølgelig skal I ikke blive sammen udelukkede for barnets skyld, men man skal i hvert fald ikke smide håndklædet i ringen efter bare et dårlige runder. Man skal give alt – og det KAN lade sig gøre – vi guider dig!

Dig-og-mig-tid

Rigtig mange glemmer, at du rent faktisk har valgt din partner ud af hele jordens befolkning, og at I skal være sammen til døden jer skiller. Du har simpelthen givet et andet menneske den største gave, der kan gives – dit liv. Det skal æres.

Det ærer i ved at give jer tid til at være sammen bare jer to. Ja, barnet må lige vente en aften om ugen. Det tager barnet på ingen måde skade af. I kan parkere barnet hos nogle gode venner eller en af jeres forældre. De vil med glæde hygge med den lille, mens I hygger jer med hinanden. Det skal ikke være noget med at gøre det en gang om måneden. Nej, romantiske følelser og tæthed har brug for meget tid til at blomstre.

Vælg en fast fag om ugen eller til nøds hver anden uge, hvor I på den ene eller anden måde er romantiske sammen. Det behøver ikke at være det store, men der skal gøres nogle tanker om jeres stund sammen.

Og igen nej, du negligerer ikke dit barn på den måde – tværtimod. Dit barn har meget bedre af en velfungerende familie og et par forelskede forældre og så undvære dem i ny og næ, end hele tiden at være sammen med et par utilfredse nogle af slagsen.

Aktiviteter hele familien

En klassisk fejl er, at man falder ned i hverdagens trivialiteter og glemmer, hvor mange muligheder der egentlig er for at lave noget sammen. Tag afsted alle sammen til et eller andet I kan enes om er sjovt. Det kan for eksempel være at tage til et vandland sammen. Så er det mindre vigtigt, at jeres barn måske får vandvorter. Det kan kureres med simpel medicin.

Når I deler noget så sjovt som at tage i vandland, og derved styrker jeres relationer og familie, vil de mindre sjove ting blive langt mere overkommelige.

Enighed i forhold til opdragelsen

Principperne bag jeres opdragelse bør vendes og diskuteres allerede inden, I står i en opdragelsesmæssig problematisk situation.

Det kan godt være I har forskellige overbevisninger, men overfor barnet bliver I nødt til at vise en fælles front. Det gælder for eksempel i forhold til forkælelse. Hvis den ene synes det er i orden at forkæle barnet meget, men den anden har en mere streng tilgang til opdragelse, bør I finde et kompromis. Det kan godt være, at du som mor synes, det er i orden at give gaver som et Misioo boldbassin hver uge, men hvis din mand ikke er enig, kan kompromisset være at gøre det ved specifikke lejligheder. Igen, kompromisser er vejen frem hele vejen gennem forholdet.

Comments 29

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.