Godt fysisk arbejdsmiljø i en aktiv arbejdsdag

Arbejder du som håndværker eller som freelance foredragsholder, hvor du står meget op og skal præstere foran andre, så er der god grund til at genoverveje din kropsholdning. For ligesom de fleste gerne vil fremstå selvsikkert overfor dem de taler til, så kan en selvsikker og opretholdt god stilling gøre mange gode ting for dine led og muskler.

Stående arbejde er sundt

Undersøgelser har vist, at 3 timers daglig stående kontorarbejde, svarer til at løbe 10 maratonløb om året. Det virker måske som lidt af en overdrivelse, men hvis det passer, så tænk på hvor meget daglig motion du som foredragsholder får ved at stå op.

Når man alligevel står op, så er det selvfølgelig vigtigt at have en god og sund holdning. Holder man en god balance i kroppen, en god ligefordeling af vægt på begge ben, og spænder man let op i sin core når man bukker sig, løfter og drejer, så er man rigtig godt kørende. Men det kan være lettere sagt end gjort, når man står der og skal præstere foran et stort publikum.

Når man står længe op af gangen, kan man let komme til at lave uhensigtsmæssige sveg i ryggen, som får rygoverfladen til at bue. Dette skaber et utrolig højt pres på nogle af rygsøjlens hvirvler. Vi mærker det ikke, men på sigt vil ryggen give efter og man vil opleve smerter i ryggens led.

Derfor skal man som udgangspunkt sørge for at holde ryggen rank og lige. Det får man bedst ved at skyde brystkassen let frem, holde skuldrene godt tilbage, lave halvanden fods afstand mellem fødderne og skyde skubbe bækkenet let frem foran sig.

Hjælp til den rette holdning

Særligt i brancher som foredragsholdning, undervisning eller sågar skuespil og underholdning, har man ofte rigtig mange bolde i luften. Særligt når et forventende publikum sidder klar, så kan man som hovedperson let glemme den gode holdning på grund af almen anspændthed, nervøsitet og ikke mindst grundet det lange manuskript man ofte skal kunne huske.

Med holdningskorrigerende tøj og undertøj fra Myposture.dk, vil du fremover aldrig være i tvivl om, hvad du skal tage på under skjorten. T-shirts og trøjer fra myposture støtter dig nemlig i udfordrende positioner og retter din ryg op. Undertøjet hjælper dig med at slappe af i kroppen og underaktive muskler bliver samtidig stimuleret. Ved at stramme op og presse på de korrekte steder, mindes din krop automatisk om, at den skal rettes op. Faktisk kan man sige, at en uhensigtsmæssig rygholdning gør, at den holdningskorrigerende bluse giver nogle små stræk i overkroppens hud, der derfor automatisk minder os om at rette os op. Det er smart!

Kvinders kropsholdning

Særligt kvinder kan få stor gavn af det holdningskorrigerende tøj, både på jobbet men også i hjemmet, hvor leg med børnene og løft på de små kan være hårdt for ryggen. Kvinders lændemuskulatur er også anderledes bygget end mænds, hvilket gør at den muskulatur som er så vigtig at stimulerer, er gemt væk bag de typisk brede hofteskåle.

Derfor er holdningskorrigerende tøj en super fornuftig idé for dig som kvinde, så du ikke for rygskader og lændesmerter, grundet en krum nedre ryg. På Quinde kan du læse mange gode indlæg om alt fra mode, sundhed, træning og karriere – og blandt netop også om, hvordan outfit og karriere går bedst i spænd for dig i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *