Giv mig ro, renlighed og …

Et gammelt ordsprog lyder, at børn trives bedst med ro, renlighed og regelmæssighed. Med det mente man, at barnet hurtigst muligt skulle ind i en regelmæssig rytme og sove og ammes på faste tidspunkter. Og renligheden gav sig selv: Hygiejne eller properhed, som man sagde, var i højsædet.

Jeg mener ikke kun, at man har brug for de tre ting som baby – men også som voksen. Jeg savner det i hvert fald, efter jeg er blevet mor og gået på barsel.

Der er ikke meget ro i min hverdag. Jeg er hele tiden i gang med at lave mad, skifte ble,vaske tøj eller på vej til læge, mødregruppe eller bare rundt om blokken for femte gang for at få Emil til at sove. Ikke mindst er der de mange vækninger om natten, som slår alt, hvad jeg troede var hårdt, før jeg blev mor.

Når det kommer til regelmæssigheden, er den forduftet. Lige som jeg tror, at Emil sover til klokken otte om morgenen, sover han kun til klokken seks. Når jeg tror, at han kan lide pastinakmos, spytter han det ud i luften. Og jeg når kun kort at glæde mig over, at han falder i søvn selv, før han skriger og skal lulles i søvn med sang.

Det kan lyde mærkeligt, men jeg savner også at være ren. Ofte har jeg filtret hår, fordi det dagligt bliver sat i en praktisk knold. Og tit er det også fedtet, da jeg ikke altid har tid til at få et bad. Mit tøj er også altid lidt beskidt med gylp på skuldrene og madrester på ærmerne.

Emil får til gengæld sine lure på klokkeslættet, han holdes meget i vante omgivelser, og han dufter altid af nyvasket baby. Da jeg ikke kan lade være med at tilsidesætte mig selv for ham, må jeg nøjes med at være misundelig på min lille drengs serviceniveau. Eller tænke på, at der er lys for enden af tunnelen, når han om et måneder begynder i vuggestue – da det måske betyder lidt mere ro, renlighed og regelmæssighed i hans mors liv.

 

 

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *