Første skoledag – pak tasken rigtigt

Før eller senere skal børnene i skole, og det ved vi alle. Vi ønsker alle at give dem den bedste start på deres skoleliv eller start på endnu et skoleår. Nogle forældre har svært ved, at deres børn nu er blevet så store, at de skal hjemmefra og til at i skole. Her ved forældrene nemlig ikke, hvad der sker, og de har ingen kontrol, hvilket nok er det, der skræmmer mange. Børn har brug for at komme i skole. De skal ud og stimuleres og have fyldt deres hoveder med viden, som kan blive brugbart for dem i fremtiden. Et sted, du som forælder kan have indflydelse, er når det gælder skoletasken. Så det er med at pakke den rigtigt.

Find en skoletaske, der passer til dit barn

Det første og måske vigtigste, når dit barn skal begynde i skole, er at finde en skoletaske, der passer til dit barn – både i størrelse, i form og farve. Det er virkelig vigtigt, at du finder en taske til dit barn i den rigtige størrelse. Er tasken for stor, er der risiko for, at det ødelægger ryggen, men heldigvis er der altid hjælp at hente i den butik, hvor du køber tasken, så du vælger det rigtige. Når der er tale om form, er det fordi, det ikke nytter noget at købe en taske, der oprindeligt har en målgruppe der hedder 10-12 år, hvis det er til en på 8 eller 14, som du skal købe til. Det er derfor også en god ide at tage barnet med ud for at vælge taske. Det samme gælder farve og mønster. Her bør du klart tage højde for alder og køn, og når det gælder de små, skal der også tages højde for, hvad de kan lide. Det går jo ikke at give en dreng en taske med Hello Kitty. Se udvalget her og se, om du ikke kan finde en skoletaske, der lige passer til dit barn.

Pak de rigtige ting i tasken

Det næste skridt på vejen er at få pakket det rigtige ting i tasken. Madpakken skal der være styr på som noget af det første, for det går ikke, at man har en søn eller datter, der går uden mad en hel dag. Når madpakken skal laves, er det også en god ide at være lidt kreativ. Ellers kan børnene hurtigt miste interessen og få det indtryk, at madpakken bliver lidt for kedelig. Men til det kan du finde en masse inspiration rundt omkring på blandt andet nettet. Så skal der selvfølgelig også et penalhus med, der helst skal indeholde alt fra blyanter til farver og tuscher. Børn har også den fornøjelse at have idræt i skolen, så derfor skal idrætstasken også pakkes med rent undertøj, håndklæde, sportstøj og andet, der skal benyttes efter leg og idræt. Mangler dit barn idrætstøj eller andet i den dur, så find sportsudstyr her.

Hermed er dit barn mere eller mindre klar til at indtage skolen med sin nye skoletaske på ryggen.