Fastelavnssminke uden parfume, farvestoffer og anden kemi

Fastelavnssminke er mere farverig og glimter mere end almindelig kosmetik og indeholder dermed flere farvestoffer og som oftest også parfume og konserveringsmidler. Se her, hvor du kan få den sundeste smike til børn

Små prinsesser kan dykke ned i mors kosmetikpung og komme til at ligne en million til fastelavn, mens det straks er sværere, hvis man skal have striber som en tiger og samme kulør. Der er et stort udvalg i butikkerne, men det bliver straks mere problematisk hvis man vil undgå farlig kemi på barnets hud.

Fastelavnssminke er mere farverig og glimter mere end almindelig kosmetik og indeholder dermed flere farvestoffer og som oftest også parfume og konserveringsmidler. Informationscenter for miljø og sundhed testede i foråret 2011 66 forskellige fastelavnssminker ved at gennemgå varedeklarationerne. Se testen her på Forbrugerkemi.dk.

Der var kun fire der udvalgt som gode valg og de tre af dem kom fra det hollandske mærke Grimas. Fastelavnssminke fra Grimas kan købes hos Pegani.dk.

Når du handler sminke er det vigtigt at se efter CE mærket. Det er din garanti for, at produktet lever op til de gældende EU-krav til sundhed og sikkerhed. Du kan få gode tips til fastelavnssminke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.