Derfor kan det godt betale sig at anskaffe sig en varmepumpe

Har du også overvejet at anskaffe dig en varmepumpe? Med en varmepumpe kan du spare energi, hvis du bor i et område uden fjernvarme, og opvarmer med naturgas, olie eller el. Du kan spare miljøet for en masse kilo CO2, og så kan du spare tusindvis af kroner årligt.

Sådan fungerer en varmepumpe

Har du undret dig over, hvordan en varmepumpe egentlig virker? En varmepumpe udnytter energi fra omgivelserne i husets opvarmningssystem. Med andre ord vil det altså sige, at pumpen bruger varme fra f.eks. luften eller jorden, og på den måde overfører den varmen til radiatorerne eller gulvvarme. Den kan også blæse varmen direkte ind som varm luft. Find Luft til luft varmepumpe til erhverv her. Det kan nemlig være ret smart at benytte sig af en varmepumpe til erhverv, for der er nemlig tusindvis af kroner hvert år du kan spare, ved at benytte sig af en varmepumpe i stedet for mere almindelige varmekilder som f.eks. et oliefyr, el-varme, naturgas eller fjernvarme.

Spar penge og CO2 årligt ved at investere i en varmepumpe

Ja, du læste rigtigt. En varmepumpe bruger nemlig kun ligeså lidt CO2 som fjernvarme gør. I gennemsnit bruger en varmepumpe 1.700 kg CO2 om året, hvorimod et oliefyr kan bruge helt op til 5.600 kg CO2 om året! Du kan derfor spare klimaet for en hel del CO2 ved at skifte til en varmepumpe. Udover det sparer du også en hel masse penge. I gennemsnit koster en varmepumpe nemlig kun 8.700 kr. om året! Det er altså rigtig mange penge at spare. I modsætning til hvis du benytter dig af el-varme, er gennemsnitsudgiften for el-varme nemlig helt op til 27.200 kr. årligt. Det er med andre ord 18.500 kroners forskel blot på varmepumpen og el-varmen. Det er altså rimelig mange penge at spare, bare på varme alene.

.