Brugt til baby?

Jeg køber indimellem ting brugt. Det er bare helt vildt sjældent. Og når jeg endelig gør det, er det typisk vintage møbler eller tøj, der tit er dyrere, end hvis det var nyt.

Jeg har en drøm om at gå ind på et loppemarked eller i en genbrugsbutik og gøre det store kup til en halvtredser, men jeg synes for det meste, at de ting jeg finder ligner ragelse og lugter af muggen kælder.

Da jeg fik Emil havde jeg derfor ikke drømt om, at jeg skulle komme til at købe brugte ting til ham. For en ting er, hvis jeg har brugt tøj, men jeg kunne ikke forestille mig, at min lille marcipangris skulle have tøj med andre babyers tispletter og savl på.

Men i dag køber jeg brugte ting til ham. Endda i stor stil. Og med stor glæde. Og hvordan kan det så være?

Det startede med, at vi skulle have to barnevogne, da én skulle stå hos mine forældre. Det ville blive alt for dyrt at købe to nye, især da jeg forelskede mig i de dyre danske Odder-barnevogne. Jeg gik derfor i gang med at kigge på forskellige auktionsportaler på nettet efter en brugt Odder-barnevogn.

Det viste sig, at da der var masser af velholdte Odder-barnevogne. Og gennem Den Blå Avis fik jeg vognen for kun en femtedel af nyprisen. Den havde kun lidt rustpletter på hjulene, og en kaleche der var blevet lidt mat i farven af solen. Og det med tispletterne og savlen, det kom jeg mig straks over, da jeg fandt ud af, at jeg kunne få favoritvognen så billigt.

Foruden Odder-barnevognen havde jeg mange ting på ønskelisten til Emil. Så jeg fortsatte min jagt efter brugte ting på nettet og har i dag købt mange ellers dyre ting brugt. For eksempel har jeg udover barnevognen købt en Leander-vugge, en autostol og en Juno-seng.

Jeg har også oplevet andre fordele end prisen ved at handle brugt. For eksempel er jeg ikke så sart omkring barnevognen. Altså, en kaffeplet på betrækket, et lidt skævt hjul og de første rustpletter, får mig  mig   ikke til at knibe en tåre. Og et brugt fejlkøb har jeg også solgt videre til næsten samme pris.

At købe brugt har betydet, at jeg har fået en masse ting, der er ’need to have’ i den udgave, der er ’nice to have’. Og jeg vil mene, at der for enhver mor må være mindst én grund til at bruge tiden, hvor baby sover, på at klikke rundt på nettet efter brugte ting til den lille. Altså, hvis hun kan forene sig med, det er brugt.

 

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *