Autostolen er et must-have for enhver børnefamilie med bil. Foto: Römer.

Bedste valg af autostole – Römer, Recaro, BeSafe og Maxi Cosi

Det er ikke ligegyldigt hvilken autostol, man vælger til sit barn.

Autostolen er et must-have for enhver børnefamilie med bil. Foto: Römer.

Autostolen er et must-have for enhver børnefamilie med bil. Foto: Römer.

Talrige test viser, at der er skadelige kemikalier i betræk, polstring og seler på mange af især de billigere autostole, at sikkerheden ofte ikke er i orden og at stolen er svær at montere. Så lav din research ordentligt inden du køber.

Man bør tjekke efter følgende, når man vælger autostol:

Stolen skal være let at montere. Har din bil mulighed for isofix-montering? Så er det den letteste og bedste måde. Hvis ikke, er det så let at montere og afmontere stolen med sikkerhedsselen?

Der skal ikke være farlig kemi i stolen. Farlig kemi er svær at se med det blotte øje, så derfor er det altid en god idé at læne sig op ad tests fra Forbrugerrådet, TÆNK og FDM, der tester de mest populære modeller.

Sikkerheden skal være i top (hvilket jo nærmest burde sige sig selv). Desværre er det langt fra altså sådan, at sikkerheden er i top. I en test som FDM har lavet dumpede 7 ud af 30 testede autostole på grund af for ringe sikkerhed for barnet, hvis uheldet skulle være ude.

Gå efter kendte mærker som Römer, Recaro, BeSafe og Maxi Cosi når du vælger autostol. Det er disse mærker som typisk vinder de fleste tests. Det er dog også langt dyrere end stole fra no-name-brands. Hvis økonomien er et problem, så er det typisk altid muligt at finde et godt alternativ at søge på Dba.dk, hvor vi i vores familie har gjort masser af gode køb, hvor vi typisk sparer omkring halvdelen af prisen i forhold til at købe fra ny af. Tjek endelig prissammenligningstjenester som Pricerunner, hvis du bestemmer dig for at købe fra nyt. Og endelig endelig … husk at det ofte er rigtig meget billigere at købe din autostol gennem en tysk webshop (det samme gør sig i øvrigt gældende med en lang, lang række af de dyreste ting til børn såsom barnevogne, klapvogne og lignende).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *