trælegetøj

5 typer legetøj, der udvikler dit barn

I dag bruger mange børn mere tid med telefoner og tablets end med legetøj, og det er en ærgerlig udvikling. Selvom tablets kan udvikle nogle af barnets evner, er gammeldags legetøj nemlig mindst lige så lærerigt, og det styrker barnet på mange områder.

Legetøj der imiterer hverdagen

Hvis dine børn leger med legetøj, der er udformet som for eksempel mad og musikinstrumenter, er der en god chance for, at de har en sund barndom. Denne type legetøj er nemlig med til at forberede børn på livet og give dem forståelse for hverdagsliv. Hvis de leger sammen med andre, kan de også udvikle deres sociale kompetencer, når de aflæser hinanden og vurderer, hvor modpartens grænser går. Ifølge forskere er netop det sociale aspekt af leg en af de vigtigste ting, børn går glip af, hvis de bruger for meget tid foran skærmen.

Hvis du skal investere i legetøj, anbefaler vi, at du for eksempel vælger trælegetøj fra mærket Haba, som ikke har giftstoffer eller skadelig kemi i malingen. Plastiklegetøj indeholder ofte mistænkelige stoffer, som kan virke hormonforstyrrende, hvis børnene putter legetøjet i munden.

Hoppedyr

Til børn over 2-3 år er et hoppedyr et fantastisk stykke legetøj. Hoppedyr styrker motorikken og lærer barnet at holde balancen. Det er evner, som hjælper barnet sikkert gennem livet, og de kan ikke trænes op senere.

Børn med en underudviklet motorik har ofte sværere ved at deltage i sport og idrætsaktiviteter, så du gør virkelig dit barn en stor tjeneste ved at træne motorikken med sjove aktiviteter derhjemme.

Stylter

Ligesom hoppedyr er stylter et meget udviklende redskab for børn. Træstylter er som regel alt for svære for begyndere, så spandestylter er et godt sted at starte. Her kan barnet begynde stille og roligt og nemt holde pause mellem hvert skridt.

Stylterne styrker både barnets balance og koordinationsevne, når barnet skal flytte hænder og fødder på samme tid og i samme tempo.

Udklædningstøj

De fleste børn elsker at klæde sig ud, og det er en rigtig god måde at styrke dit barns selvværd på. Børn lærer nemlig sig selv bedre at kende, når de får lov til at udfolde sig kreativt og forsøge sig med andre personligheder. Netop den sidste del gør, at barnet udvikler en forståelse for, hvordan andre mennesker tænker og føler, og det giver barnet større empati.

Klatre i træer

At klatre i træer er en såkaldt ”farlig leg” – ikke fordi det er farligt, men fordi det udfordrer barnets grænser og nogle gange giver uforudsete situationer. Det betyder, at barnet lærer sig selv at kende og bliver bedre til at undgå farlige situationer. Derfor er børn, der har leget ”farlige lege”, blandt andet bedre til at begå sig i trafikken, og de kommer sjældnere til skade.

Og så er det jo bare hammersjovt at klatre i træer, så hvorfor ikke give den simple glæde videre til dine børn?

Comments 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.