5 tips til geniale gaveideer til børn

Det kan nogle gange være svært at købe gaver til børn, om det er til dine egne eller andres børn. Oftest følger en stor ønskeliste med en invitation til en børnefødselsdag, hvoraf størstedelen udgør legetøj. Det er et sikkert hit at købe et stykke legetøj, men du ved også, at børn har en tendens til at blive trætte af et specifikt stykke legetøj efter meget kort tid. En Barbie-dukke er eksempelvis spændende i et par dage, hvorefter dukken ryger i bunken med alt det andet legetøj. Vi har derfor udarbejdet en liste med gaveidéer til børn, som helt sikkert vil hitte hos de fleste små.

Oplevelsesgaver

Det er ikke kun voksne som kan blive glade for oplevelsesgaver, oplevelsesgaver kan have stor værdi for de små også. Børn er ofte dårlige til at ønske sig oplevelsesgaver, hvorfor du bør overveje oplevelser som vil glæde den lille, der er mange valgmuligheder. Du kan overveje at give nogle biograftur, billetter til en koncert, en sportsbegivenhed eller lignende alt afhængigt at barnets interesser.

Derudover kan du med fordel overveje at give barnet en tur eller et sæsonkort til  Zoologiske Have, Bonbon Land, Tivoli eller noget helt andet, som giver barnet mulighed for at få stimuleret sine sanser.

Børnebøger

Du kan med fordel overveje at give den lille en eller flere børnebøger. Valgmulighederne er mange. Du kan overveje at investere nogle penge i en eventyrsamling, eller andre klassiske bøger til børn, såsom Halfdans ABC, Gummi Tarzan, Pippi Langstrømpe eller andet. Hvis det er til dit eget barn, giver disse børnebøger dig rig mulighed for en masse hyggelige stunder med dit barn. Bøgerne kan jo med fordel benyttes som godnat-læsning.

Et ur

Det har i årtier været populært med ure til voksne, det er en trend som de små også er ved at hoppe med på, hvorfor det kan være en god gaveide. Det behøves ikke at være et Daniel Wellington ur, men kan blot være et ur, med en figur som barnet er glad for.

Brætspil

Den yngre generation er blevet revet med på den digitale bølge. Der er næsten ingen på børn på 10 år, som ikke ejer en telefon i dag. Det er en bølge, som gør at børn ikke i ligeså høj grad for stimuleret deres sans for kreativitet. Du kan derfor overveje, at købe et brætspil eller puslespil, som udfordrer barnet på anden vis end hvad en iPad gør.

Tid til at være kreativ

Børn trives i høj grad med kreativitetstid, hvorfor du med fordel som forælder kan købe ind til en kreativaktivitet. Det kan eksempelvis være materialer til at i kan lave halskæder, eller krukker af ler. Det er kun fantasien som sætter grænserne.

Du kan også overveje at investere i et køkken i børnestørrelse, det har de fleste børn stor glæde af. Jo mere det minder om et ’rigtigt’ køkken, des bedre. Det behøves jo ikke nødvendigvis at indeholde et vinkøleskab også, blot komfur, ovn og andet køkkengrej.