4 tips til at forberede sommerferien med dine børn

Hvis du elsker at rejse, så ved du formentlig at det eneste, der er bedre end at planlægge en tur og drømme sig væk er, når du rent faktisk skal afsted.

Hvis du har børn, kan det være rimelig meget anderledes. Her kan det både være en kamp at planlægge, da dine børn formentlig ikke har de samme præferencer som dig, og afrejsedagen kan være noget af det mest stressende i verden, da du skal have styr på dit eget habengut og dine børns.

Hvis du planlægger en ferie med dine børn til sommer, skal du læse med her, hvor vi har samlet de 4 bedste tips til at gøre din ferie mindre stressende og bedre for både dig og dit barn. Og det hele starter med den rette planlægning.

Inddrag dine børn i ferieplanlægning

Det første tip er, at du skal inddrage dine børn i planlægningen af jeres næste ferie. Med det ikke sagt, at dine børn skal have magten over, hvor ferien skal gå eller, hvordan den skal forløbe. Men du skal lade dine børn vide, at ferien også er for dem.

For mange børnefamilier kan det ende med, at forældrene planlægger ferien udenom børnene, hvilket selvfølgelig er i orden, da det formentlig er jer, der har mest brug for ferien. Men, grunden til at børnene måske skal have lidt magt er, at det så bliver nemmere at få dem til at opfører sig helt perfekt på afrejsedagen. Afrejsedage er tit forbundet med et bestemt stressniveau og de mange mennesker i lufthavnen gør det ikke mindre stressende.

Hvis dine børn måske har været med til at beslutte, at en af dagene på jeres ferie skal bruges i et badeland, har de noget mere konkret at glæde sig til, hvilket gør det nemmere for dig, at få dem til at opføre sig ordentligt undervejs. Samtidig bliver det også nemmere at overbevise dem om, at de dage på stranden du har glædet dig til, skal være på dine præmisser, fordi de får deres dag i et badeland.

Ekstratip: Hvis du vil se knaldskarp ud på stranden på din ferie, kan du med fordel tjekke CeriX ud, hvor de er eksperter i kosmetisk kirurgi.

Vær forberedt til afrejse dagen

Selvom du nu har givet dine børn en god motivation for at opføre sig ”voksent” på afrejsedagen, er der faktisk mere du kan gøre for at få denne dag til at forløbe endnu nemmere.

Som nævnt er det ofte i lufthavnen eller på rejsedagen generelt, at de fleste frustrationer kommer ud, når man skal på ferie med børn. Det er der flere grunde til, men med den rette forberedelse kan du undgå rigtig mange kedelige situationer.

For det første, er det en god idé at pakke en god håndbagage. En ting jeg selv har haft problemer med, specielt i lufthavne overalt i verden, er de mange lækkerier, som frister overalt du kigger hen. Det kan være svært at håndtere for dine rollinger, og det kan tit ende med at de plager og plager om et eller andet. Hvis du ikke har lyst til at betale overpris i en lufthavn, for at få dine børn til at stoppe deres evindelige plageri, så pak nogle sunde og lækre snacks hjemme fra. Så kan du afværge rigtig mange plagerier på din tur.

En anden ting, der er god at pakke, er elektroniske apparater eller bøger og blade. Lige på rejsedage, kan det altså være en god idé at droppe hjemmets regler med, hvor meget tid foran en skærm børnene må bruge – i hvert fald, hvis du vil gøre livet nemmere for dig selv.

Reserver så meget du kan, inden afrejse

Det giver sig selv, at flybillet og hotel skal være booket inden i tager afsted på ferie. Men, i modsætning til dengang i ikke havde børn med på ferie, hvor det måske var meget charmerende at finde en tilfældig fortovscafé at spise på eller slentre rundt i byen på må og få, kan det være en god idé at forudbestille sådanne ting hjemmefra. Så kommer der mere ro på hele ferien, og det gør der allerede hjemmefra.

Derudover skal i også overveje jer og jeres børns sikkerhed. Hvis i for eksempel skal rejse en Sydafrika, skal i overveje at få jeres vaccinationer til Sydafrika ordnet hjemmefra, så i ikke ender med umanerligt dyre regninger, hvis i får det gjort i udlandet.

Med disse tips i baghånden vil familiefreden på jeres rejse, været totalt sikret!