4 tips til mere overskud som børnefamilie

De fleste børnefamilier har ofte mange ting at se til, og det er derfor sjældent, at der er særlig meget overskud at komme efter i hverdagen. Men det er heldigvis muligt at skabe en god hverdag som børnefamilie, hvor der er overskud til daglig, vi har samlet et par tips til hvordan I gør her.

Planlægning er vejen til overskud

Noget af det vigtigste, for at få en hverdag med overskud som børnefamilie er at planlægge alle dage. Når I planlægger får i en langt bedre chance for at have et overblik over de forskellige uger, med de forskellige aktiviteter, som der garanteret er i jeres familie.

Det bedste, I kan gøre i forhold til planlægning er at lægge udeplaner, hvor I skriver alle aktiviteter ind, og dermed kan se hvornår der er tid til overs i løbet af ugen. Med en ugeplan får I et langt bedre overblik, og det er derfor første skridt til mere overskud i jeres hverdag.

 

Hav det rigtige udstyr

For at få hverdagen som børnefamilie til at hænge godt sammen, er det også vigtigt at have det rigtige udstyr, der kan gøre jeres hverdag lettere. Specielt med små babyer kræver det meget forskelligt udstyr for at få hverdagen til at hænge godt sammen.

Til de små er det fx uundværligt at have en bæresele, til at have babyen med rundt i. Når babyen bliver lidt større er det fx vigtigt at have en højstol så aftensmaden forløber godt og på samme måde er der meget andet, som er vigtigt for at få hverdagen til at forløbe på en god måde.

 

Find ud af hvordan I kan spare tid

Et tredje tip til mere overskud i hverdagen, er ved at finde ud af hvordan I kan spare tid. Ved at få mere tid, vil der nemlig automatisk komme mere overskud.

Et bud på hvordan I kan spare tid er ved at flytte jeres indkøb online. Indkøb er en post på dagsordenen som tager meget tid hos mange familier, og der kan derfor være en stor gevinst, hvis I vælger at købe ind online, da I ikke skal tænke på åbningstider, transport eller ret meget andet, når I køber ind online.

En anden idé til at spare tid er ved at få hjælp til de ting, der tager meget tid i jeres familie. Det kan fx være rengøring der trækker tænder ud om eftermiddagen, så kan I med fordel overveje at få hjælpe der. Hvis I har noget papirarbejde der skal fikses, kan det også være et sted, hvor der kan være meget tid at spare, hvis I får hjælp udefra.

 

Prioriter tid til jer selv

Et sidste råd, til at få mere overskud i jeres hverdag, er ved at I husker at prioritere tid til jer selv. I en børnefamilie er al fokus oftest på børnene, og det er også sådan det skal være det meste af tiden.

Men hvis I mangler overskud i hverdagen, kan I få mere overskud hvis I husker at slappe af og forkæle jer selv. I kan fx forkæle hinanden ved at I en gang imellem skiftes til at have fri fra børnepasning og rengøring, så I får en god mulighed for at slappe af.

En anden måde at forkæle hinanden på er ved at købe lidt nyt til boligen eller til hinanden. I kan fx kigge efter stempelkander, så I kan lave ekstra god kaffe eller købe lidt andet nyt til boligen, som kan gøre jer gladere i hverdagen. I kan finde et stort udvalg af stempelkander samt andet kaffeudstyr hos Kaffeteriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.