3 tips, når du skal købe tøj til dit barn

Børn har hele tiden brug for nyt tøj. Aktive børn slider især meget på deres tøj, når de leger og løber rundt. Så når man ofte skal købe nyt tøj til sit barn, er det vigtigt at få købt noget, som barnet får brugt fuldt ud, da man ellers kan spilde mange penge på børnetøj, der aldrig bliver brugt. Sommetider kan det være en sommerkjole, som mor synes, er sød, men som barnet når at vokse ud af, inden lejligheden byder sig. Men ofte handler det om at finde noget tøj, som barnet føler sig tilpas i, og derfor får brugt. Det kan derfor være en god idé at have disse 3 tips med, når man handler børnetøj.

Lad barnet vælge selv

Der er langt større sandsynlighed for, at barnet får brugt tøjet, hvis barnet selv får lov at vælge det tøj, det ønsker. Når alt kommer til alt, er det barnet, der skal gå i tøjet og føle sig tilpas i det, og derfor kan det være godt at lade initiativet ligge hos barnet selv – så kan man som forælder altid komme med gode ideer eller løsninger ved siden af.

Når man handler børnetøj, er det desuden også vigtigt at være opmærksom på størrelsen. Mange børnetøjsmærker sorterer størrelserne efter alder, men det kan sommetider være misvisende. Børn vokser meget forskelligt, og derfor kan man ikke nødvendigvis regne med at størrelsen 8 – 10 passer til sin 9-årige. Men det handler i høj grad om at prøve sig frem, og hvis man har styr på størrelserne i et bestemt brand, kan det være en fordel at holde sig til det.

Udforsk mulighederne online

Det kan både være hårdt for forælder og barn at stå i en fysisk butik og kigge efter tøj. Barnet kan blive overvældet over de mange indtryk, miste fokus eller blive træt. Derfor kan det være en god løsning at blive hjemme i sofaen og sidde med computeren eller smartphonen og kigge på tøj sammen med barnet. På den måde sker det i rolige omgivelserne, og man kan nemt og hurtigt få et overblik, som er svært at danne sig i den fysiske butik. Barnet har selvfølgelig ikke mulighed for at prøve tøjet, men mange online børnetøjs butikker har fuld returret, så man kan returnere tøjet, hvis det ikke passer. 

Comments 39

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.