11 tip før du køber autostol

Ved I hvordan I kommer hjem fra hospitalet?

Foto: Creative Commons

Foto: Creative Commons

Læs her 11 tip til, hvordan I vælger og monterer en autostol.

1. Få stolen monteret. Den første fare ved moderne autostole til børn er fejlmontering. Køb en stol, der passer til barnets højde og vægt. Rager barnets hoved mere end en tredjedel op over stolens kant, er stolen for lille.

2. Vær omhyggelig med at montere autostolen. Følg brugsanvisningen nøje.

3. Køb din autostol hos en forhandler, som ikke blot skal lange en vare over disken, men som forstår det ansvar, der følger med, og som kan vise dig, nøjagtig hvordan den monteres i din bil.

4. En bag-udvendt barnestol bør aldrig placeres på et forsæde, hvis bilen har airbag i passagersiden. Airbaggen kan utilsigtet blive udløst, selv om den, som loven kræver det, er koblet fra med en nøgleafbryder. Den største fare er dog, at føreren glemmer at koble airbaggen fra.

5. Vil man placere en fremad-vendt barnestol på forsædet, er faren for airbagskader mindre, end når der er tale om en bag-udvendt stol, men ryk forsædet så langt som muligt tilbage.

6. Barnestolen kan monteres, så den ikke kan vippe eller skride på sædet. Brug din kropsvægt mens bilens sikkerhedssele spændes og efter-strammes. Ved montering i Isofix-beslag skal man rykke hårdt i stolen, så man sikre, at låsene er gået i hak.

7. Spænd barnets sikkerhedssele så fast som muligt, men uden at klemme barnet.

8. Det bedste er, at autostolen spændes fast i bilen, før du placerer barnet i den.

9. Der må ikke ligge tunge ting eller ting med skarpe kanter på hattehylden bag barnet, heller ikke i bagageafdelingen i en stationcar.

10. En autostol, der dækker mange størrelser, for eksempel 9-36 kilo, kan være et kompromis, men skift hellere stol en ekstra gang under barnets opvækst.

11. I skal skifte autostolen ud, når barnets hoved stikker op over kanten, eller barnet når stolens vægtgrænse.

Kilde: Gravid, Forældre & Børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.